Blog zastaven na dobu neurčitou. Najdete mě ZDE a ZDE.

Říjen 2017

Udělej si kvíz o Charmed !

18. října 2017 v 20:59 | Charmedlover |  zajímavosti
Na internetu je možnost vidět spousty testů a kvízů, kde si můžete ověřit své znalosti o seriálu. Ovšem většina z nich je v anglickém jazyce a někdy některé věci potřebujeme v tom našem. Takže pro ty z Vás, kteří si chcete procvičit a ověřit si znalosti, nebo si s přáteli udělat nějakou aktivitu tak tu pro Vás mám MNOU VYMYŠLENÝ kvíz. Dole budete mít správné dopovědi, aby jste si je mohli zkontrolovat a vyhodnotit Vaše výsledky....

1) Jak zemřela matka sester?
a) při autonehodě
b) zabil ji démon
c) zdravotní problémy

2) Jak se jmenoval otec Paige?
a) Mark
b) Clay
c) Sam

3) Kdo byl Balthazar?
a) Přítel Paige
b) nevlastní bratr sester
c) démonická půlka Cola

4) V kolikáté sérii přišla Paige?
a) ve 4.
b) ve 2.
c) v 5.

5) Kolik dětí měla Piper?
a)2
b)3
c)5

6) Co patřilo k Paiginým talentům?
a) Vaření
b) Uklízení
c) Zpěv

7) Která sestra byla první těhotná?
a) Phoebe
b) Piper
c)Paige

8) Kdo byl Leo?
a) Světlonoš
b) temnonoš
c) démon

9) Kolik sérií celkem seriál má?
a) 9
b) 5
c)8

10) Kolik měla na konci každá ze sester dětí?
a) 4
b)3
c) 5

ODPOVĚDI

1) b
2) c
3) c
4) a
5) b
6) c
7) a
8) a
9) c
10) b
Tak pokud se Vám tento lehoučí kvíz líbil, tak budu moc ráda. Určitě zase někdy udělám jiný težší třeba i. Ale chtěla jsem aby to bylo něco jiného, než jen zajímavosti a taky aby jste se nenudili a nečetli jen to samé. Tak hodně stěstí :)

Zajímavosti - 4. série - PART 1

18. října 2017 v 17:44 | Charmedlover |  Díly a jejich zajímavosti
Znovu čarodějky
- Epizoda měla být vysílána dříve ale posunul se termín kvůli událostem z 11.9.
- Od epizody rozpoutalo se peklo uběhl necelí týden takže v opravdu krátkou dobu sestry objevily Paige a seběhlo se to tak ryche.
- Poprvé se ukáže, že světlonoš předá své schopnosti svým dětem.
- Paige říká, že nepije kvůli jejím minulým problémům s alkoholem. Toto je jeden z mála faktů, které se potvrdí i nadále v seriálu.
- Noviny, kde se píše o smrti Prue nám říkají, že absolvovala s vyznamenáním a zemřela ve čtvrtek.
- Je to první epizoda, ve které čelí sestry Zdroji osobně.
- Phoebe má stejné modré tričko, které bude mít na sobě i když se stane královnou zla a Cole jí vezme sebou.
Peklo přišlo o Furii
- Dozvíme se, že kouzla z knihy nemůžeme jen tak okopírovat.
- Piper se po třetí stává zlem.
- Na konci epizody Piper uzná Paige jako svou sestru.
- Piper poprvé vyhodila Lea do vzduchu.
Uveďte démona
- Jedná se o jedinou epizodu, kde má Piper brýle.
Jde o velikost
- Herec, který sek krátce objevil jako vyhazovač, je i démon Skyes.
- Bred Kern v jednom rozhovoru řekl, že toto je nejhorší název epizody za celou dobu Charmed.
Nezapomenutelný rytíř
- Jedná se o druhou epizodu, která se zajímá o minulé životy sester.
- Phoebe se bojí, že když něco udělá čarodějnici, ublíží to i Paige . Tato obava je asi přenesena z její zkušenosti s minulým zlým životem.
- Paige sestavuje poprvé své kouzlo
- Cole sice není v této epizodě ale na place byl pořád, což dokazují fotky ze zákulisí Charmed.
- Paige se přistěhuje v tomto díle k sestrám.
Vymívání mozku
- Cole v tomto díle vytvořil největší energetickou kouli.
- Piper je po drhé v kómatu.
Černý jako Cole
- Jedná se o první epizodu s Colovým jménem v názvu.
- Poprvé jsou zobrazeny tetování Holly na obou zápěstích.
- Je to poprvé, kdy PAige v Colovi vidí démonickou stránku.
Paige z minulosti
- Jedná se o jedinou epizodu s Paiginým jménem v názvu.
- Po šestě již byla nějaká sestra poseduta.
- Prostřednictvím Frankieho a Luli jsou zobrazeny Phoebiiny a Colovi skutečné manželské pocty.
Pod vlivem magie
- Phoebiiny vlasy dostanou tamvší odstín.
Ztraceno a spoutáno
- Epizoda je pro Tylera první, ovšem on se vrátí ještě později v komiksu.
- Jedná se o prvního ohnivce.

Zajímavosti - 3. série

15. října 2017 v 13:41 | Charmedlover |  Díly a jejich zajímavosti
Po líbánkách
- Postava Cola se připojí k hlavním psotavám v seriálu.
- Phoebe je blondýna.
- Phoebe získá schopnost levitace.
- Leo navrhne svatbu Piper v této epizodě.

Hodina kouzel
- Darryl není v této epizodě.
- Leo a Piper se poprvé pokoušejí vzít ale starší jim to přeruší.
- Je potvrzeno, že Cole byl poslán zabít sestry.
- Triáda je poprvé vidět.
- Phoebe říká, že babička byla 4x vdaná.
- Cole a Leo se porvé setkají v této epizodě.

Bylo nebylo
- Darryl není v této epizodě.
- Jedná se o první výskyt Balthazara.
- Piper najde v P3 Valentýnku, kterou jí dal leo v epizodě Zvířata a lidé.

Halloween sester Halliwellových
- Poprvé vidíme, že se sestry převlékají do kostýmů.

Neviditelní
- Prue má v této epizodě pochybnosti o Colovi.
- Poprvé políbí Phoebe Cola.
- Poprvé nějaké ze sester používá past z krystalů.

Prokletá empatie
- Jedná se o 50. epizodu Charmed.
- Darryl není v této epizodě.
- Prue poprvé ničí někoho svou astrální projekcí a bez použití kouzla.

Výpadek sil
- Darryl není v této epizodě.
- Phoebe říká,že v patnácti měla práci jako prodavačka balonků v obleku tučňáka.
- Cole bydlí v apartmánu číslo 7.

Stopování s nepřítelem
- Dozvídáme se, že se zlo často shromažďuje na hřbitovech.
- Darryl není v této epizodě.
- Sestry zjistí, že Cole je démon.
- Potřetí sestry spolupracují se zlem.
- Při míchání lektvaru na Balthazara řekne Piper " Chudák prasátko". To samé řekne Paige ve čtvrté sérii.
- Poprvé Piper zmrazila někoho a následně rozmrazila jen hlavu.
- Prue od této chvíle nikdy nevěří pevně Colovi.

Všichni jdeme po zmrzlině
- Darryl není v této epizodě.

Smrt si bere světlonošku
- Darryl není v této epizodě.
- Piper a Leo jsou oficiálně zasnoubení.
- Poprvé je zabit světlonoš.
- Poprvé jsou zobrazena nebesa, kde jsou starší.
- Poprvé je použit jazyk světlonošů.

Zápas s démony
- Cole není v této epizodě.
- Phoebiiny vlasy jsou znatelně tmavší, než v předešlých epizodách.
- Jedná se o první epizodu se slovem Démon v názvu.
- Dozvíme se, že babička měla psa Rasputina.

Nevěsta temnot
- Darryl není v této epizodě.
- Poprvé mají sestry schopnsot se během bliknutí teleportovat.
- Phoebe má opět blond vlasy.
- Prue byla teoreticky první, která měla ze sester svatbu i když ne opravdovou.
- Leo po druhé umírá.

Dobro, zlo a nemrtví
- Darryl není v této epizodě.
- Černý havran by mohl pro Prue signalizovat blížící se smrt, jelikož havran je se smrtí často spojen.
- Victor zjistí, že je Leo světnološ.

Samé trápení
- Je to naposledy kdy Victor, babička a matka vidí Prue na živu.
- Piper Leo se oficiálně vezmou.
- Brian Krause podával rozvodové papíry během této epizody, kde probíhala svatba takže to pro něj bylo velmi náročné.

Smrt si přišla pro Halliwellovou
- Darryl není v této epizodě.
- Inspektor Davidson se objeví o 4 roky později jako Zombie.
- Anděl smrti řekne Prue, že není její čas. Alespoň zatím ne, dodává. To je další vodítko k její smrti.

Jak to bylo
- Darryl není v této epizodě.
- Dozvíme se, že Piper byla bankéřka před tím, než se začala věnovat kuchařině.
- Piper a Leo se podle všeho už setkali ještě dříve, než se stala se sestrami čarodějkou.
- Zjistíme, že Pruina ložnice je největším pokojem.
- Jedná se o poslední epizodu, kde sestry spolu s Prue říkají kouzlo moci tří.

Hříšné San Francisco
- Cole není v této epizodě.
- Darryl se zeptá Prue, jestli si přeje zemřít, což je dalším faktem o její smrti, která krátce na to přijde.

Démon, který přišel z chladu
- Darryl není v této epizodě.
- toto je druhá epizoda se slovem Demon v názvu.

Úniková strategie
- Darryl není v této epizodě.
- Piper vyvine sílu molekulárního urychlování.
- Jedná se o první a poslední část, kde sestry požehnají duším.
- Dozvíme se, že se Leo narodil v roce 1924.
- Je to naposledy, kdy je zobrazena Prue s Colem.

Kdopak to štěká
- Darryl není v této epizodě.
- V roce 2013 Shannen prozradí, že jí Aaron Spelling dal možnost, vybrat si do jakého psa se převtělí.

Rozpoutalo se peklo
- Prue potřetí a definitivně umírá.
- Phoebe je první sestra, která vztoupí do podsvětí.

200. článek

14. října 2017 v 22:50 | Charmedlover |  Statistika blogu
Je to tu!!
Zase jsme se posunuli o něco dál a tento článek je 200.tým na tomto blogu. Pamatuji si, když to nedávno o prýzdninách byla ještě stovka a teď je to zase o stovku více a myslím si, že jedu stále docela dobrým tempem. :)
Určitě můžete čekat pokroky v lepším vzhled článků, které se chystám zavést. Takže uvidíte i pokroky. Možná, že je vidíte už teď mezi mým prvním a posledním článkem. Já sama nevěřím tomu, že jsem to dotáhla takto daleko a rozhodně nekončím.

Blog mě neskutečně naplňuje a ta komunita blogerek a blogerů je tady uplně jiná. Jsem ráda, že jsem se stala blogerkou a ještě určitě dlohou dobu jí zůstanu. Tady se nemusím ničemu vázat a píšu o čem chci. Samozřejmě se držím tématu Charmed a jejich herců/hereček apod.

Také bych chtěla poděkovat všem, kteří ať už pravidelně nebo jen nárazově na můj blog zavítají, něco si přečtou popř. okomentují. Já pak tímto vidím, že Vás má tvorba baví a rádi si jí přečtete, což je pro blogerku řekla bych hlavní. Aby zaujala ostatní čtenáře:) ...

Doufám,že se Vám tu bude líbit čím dál tím více a přibydou nám další čtenáři a hlavně že to vydrží i mě, což doufám že určitě ano :) A hlavně doufám, že se zlepším zase o něco i já :)





Zajímavosti - dokončení 2.série

14. října 2017 v 22:31 | Charmedlover |  Díly a jejich zajímavosti
Momentálně se tu budou objevovat hlavně zajímavosti ale zamíchám do toho i jiné články, aby to nebylo to samé ale tuto rubriku už chci mít za sebou co nejdříve takže přidám vždy několik dílů do jednoho článku :)

Opuštěné dítě
- Je to poprvé, kdy jsou sestry náhradními rodiči pro jiné dítě.
- Miminko se jmenuje Matthew stejně jako Paigino přijmení a prostřední jméno Wyatta.
- Na konci epizody Prue řekne, že jednou bude dobrá mataka ale bohužel se toho nedožije.
- Prue nevyužije astrální projekci.
- Zjistíme, že Prue omylem upustila Phoebe jako miminko.

Procitnutí
- Darryl není v této epizodě.
- Naposledy se zde objeví Jack Sheridan.
- Prue se učí ovládat schopnost astrální projekce.
- Leo ztratí kvůli Piper svá křídla ale poté je získá zpět.
- Prue skončí se svou prací v Bucklands.
- Poprvé se objevuje Dr. Curtiss, který sestrám pěkně zavaří jejich životy.
- První epizoda, kdy se Phoebe zapsala na vysokou školu.
- Sestry se nikdy nedozví, že panenka byla přeašečem této nemoci.
- Poprvé volají sestry Lea o pomoc.

Zvířata a lidé
- První epizoda, kde není vidět kniha stínů.
- Ke konci epizody Phoebe říká, že je vegetariánka.

Hrozba z minulosti
-Darryl není v této epizodě.
- Toto je první epizoda, kde se jedná o minulé životy sester.
- Phoebe nevyužije svou moc.
- Poprvé a naposledy je zabrán zadní vchod domu sester z venčí.
- Poprvé je ukázán Halliwell rodokmen.

Dej mi znamení
- Dan se v této epizodě nezobrazí.
- Opět se zde objevuje role Banea.
- To je poprvé, kdy jsou démoni rozděleni do nižší a vyžší úrovně.
- Piper připouští, že v hlouby duše stále miluje Lea.

Štěstí a smůla
- Prue porpvé použije své vymyšlené kouzlo. Dříve to dělala jen Phoebe.
- Pruino auto je po třetí rozbité.
- Leo se stává opět světlonošem aby zachránil Prue.
- Piper se rozhodne zůstat s Leem.
- Prue dostane práci ve 415 jako fotografka.

Zrada
- Darryl není v této epizodě.
- Phoebe začne nosit brýle.
- Sestry po čtvrté ztratí svou moc.
- Piper se rozejde s Danem.
- Phoebe svou moc nevyužije ale Cryto ano.
- Prue také svou moc projekce nevyužije ale Cryto ano.

Démon filmového plátna
- Dozvídáme se Phoebin oblíbený film.
- Phoebe nevyužije svou moc.

Ex Libris
- Prue nachytá Lea nahého ve sprše. Později v jiné epizodě totéž udělá Phoebe.
- Piper pozná Leovu bývalou manželku.
- Epizoda odhaluje, že Leo zemřel v boji.

Astrální projekce
- Dan není v této epizodě.
- Prue dostane nové auto.
- Doktor Curtiss je vzhledově stejný, jako když byl Cole posedlý zdrojem. Krvavě podlité oči a zpocený.

Ne apokalypsu
- Podle Phoebe existuje 11 rovin bytí. Je to jedna z teorií ve fyzice, kde se domníváme, že existuje vesmír v 11 rovinnách a jen 4 z nich vnímáme.
- Herec, který hraje postavu jezdce války si zahraje jednoo z titánů v pozdější epizodě.

Přej si, a bude ti bráno
- Jedná se o poslední epizodu s Danem.
- Darryl se objeví pouze, když mluví krátce s Phoebe po telefonu.
- Sice dočasně, ale poprvé je Piper ejstarší sestra potom, co Prue zemře ve svém mladistvém těle.
- V anglickém jazyce se jedná o třetí epizodu, kde je použito slovo Witch v názvu epizody.
- Prue po 5. ztratí v této epizodě síly.
- Prue podruhé umírá. Příště to bude potřetí a navždy.
- Dan se dozví pravdu o sestrách.
- Košile, kterou má Prue na sobě je její šťastná košile, jak ona říká.
- Piper se poprvé s Leem dostane nahoru.
- Zjistíme, že Prue v 17ctiletech její přítel násilně napadl.
- Poprvé se podsvětí objevuje v seriálu.

Noa tímto je za námi druhá série. Ode dneška zajímavosti budu přidávat touto formou, že jedne článek bude jako jedna série, aby to bylo hotoé rychleji a vy tak měli i nějaké delší počtení v jednm článku :)

Město zlomených srdcí - zajímavosti

14. října 2017 v 2:15 | Charmedlover |  Díly a jejich zajímavosti
- Darryl v této epizodě není.
- Prue zjistí, že její telekinezi nelze použít v astrální podobě.
- Phoebe nevyužije svou moc.
- Prue poprvé za seriál nevyužívá moc telekineze.

Rebecca Balding - Meet

14. října 2017 v 2:10 | Charmedlover
Rebecca se narodila 21.9.1955 v Arkansas. Nejvíce je známá právě pro svou roli v seriálu Charmed,čarodějky.
Rebecca navštěvovala University of Kansas. Je ženatá s televizním producentem jménem James L. Conway.
K hraní v televizi se dostala v polovině 70. let.

----

O Rebecce jsem toho moc nenašla jen tyto základní informace. O některých hercích a herečkách toho moc známo není, takže občas se takový kratší článek může objevit :)


Zankou - popis

12. října 2017 v 19:25 | Charmedlover
Zankou byl až extrémně silný démon a sestry s ním neměly zrovna lehké boje. Byl velmi inteligentní a nelítosný. Jeho chápání lidské povahy ho dokázalo činit ještě silnějšíma mohl tak útočit mnohorkát propracovaněji, než jiní démony.
Zankou byl osvobozený skupinou démonů, kteří se domnívali, že dokáže zastavit hrozb Avatárů. I když několik démonů si nepřálo jeho propuštění, přesto byl osvobozen. Zankou apk začal mobilizovat podsvětí a vraždil mezi svými řadami.
Původně sestrám Zankou pomáhal s Avatary ale pak s eotočil proti nim. Zankou se pak snažil získat Nexus a pohltit tak jeho sílu. Vlastně kvůli němu se musely sestry považovat za mrtvé a vybrat si novou identitu. Nakonec ale sestry Zankoua spolu s Nexem zničily.

ZAJÍMAVOSTI
- Je pravděpodobné, že Zankou svou sílu nabral kradení jí ostatním démonům. To by vysvětlovalo, proč i Zdroj ho vnímal jako velkou hrozbu.
- V jedné z epizod je naznačeno, že věštkyně Kyra a Zankou spolu měli jistý vztah.
- objevil se celkem v sedmi epizodách.


Pekelnice - zajímavosti

10. října 2017 v 17:11 | Charmedlover |  Díly a jejich zajímavosti
- Prue získá novou schopnost astrální projekce.
- Prue zabije jiného člověka. Poprvé tak bylo v díle čaroděj snů.
- Darryl zjistí, že jsou sestry čarodějnice.
- V této epizodě je zmíněno, že Jenny odešla bydlet k rodičům.
- Barbas se objevuje v seriálu po druhé.
- Bane se ještě objeví naposledy v díle Dej mi znamení.
- Phoebe nevyužije v této epizodě svou moc.
- Piper se naučí zmrazit všechny a následně rozmrazit jednu osobu.

P3 H2O - zajímavosti

10. října 2017 v 17:05 | Charmedlover |  Díly a jejich zajímavosti
- Opět zde není Darryl.
- Sestry poprvé poznají Sama a nadále zjistí v budoucnu, že je otec jejich sestry Paige.
- To je poprvé, co Piper se přenese s Leem.
- Sam zde umírá ale stane se znovu světlonošem aby se setkal v díle Jsem Sam s Paige.
- V této epizodě jsou odhaleny podrobnější věci okolo smrti Patty.
- Pre říká, že je to jakoby se historie opakovala a je velmi reálná možnost, že zemře mladá. Ona zemře o 2 roky později.